Home 

Zie ook de sollicitatiegids


Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Weet dan dat de recruiter je ongetwijfeld enkele typische 'valkuilvragen' zal stellen, die puur bedoeld zijn om je op het verkeerde been te zetten.

 

1. Waarom wil je hier werken?

De valstrik: Met deze vraag wil de HR-verantwoordelijke te weten komen of je werkelijk voor zijn bedrijf wilt werken of eender welke job zou aannemen.

Het beste antwoord: Toon dat je je huiswerk gemaakt hebt! Zorg dat je antwoord echt betekenis heeft. Wees enthousiast over hun bedrijfswaarden en hun projecten. Zoem daarna in op de specifieke job waarvoor je solliciteert en leg uit waarom jij de geknipte man/vrouw bent voor die functie.

2. Is deze job vergelijkbaar met andere vacatures waarop je solliciteerde?

De valstrik: De interviewer kan met deze vraag twee bedoelingen hebben. Ofwel probeert hij/zij te polsen waar je nog zoal hebt gesolliciteerd, ofwel wil hij meer te weten komen over het beeld dat je hebt over jouw professionele toekomst.

Het beste antwoord: Hou je antwoord over andere eventuele sollicitaties zo beperkt mogelijk. Noem geen bedrijven bij naam. Zeg bijvoorbeeld: "Ja, ik solliciteer voor andere functies met een gelijkaardige jobomschrijving. Dit is mijn favoriete werkterrein waarin ik professioneel het beste functioneer. Maar deze specifieke job sluit wel het beste aan bij mijn beroepservaring en interesses."

3. Ben je iemand die zijn professionele e-mails checkt op vakantie?

De valstrik: Je wil natuurlijk als een gedreven en gemotiveerde werknemer overkomen. Maar bedrijfsleiders beseffen ook dat ontspanning en persoonlijk welzijn belangrijk zijn om professioneel goed te blijven functioneren.

Het beste antwoord: Laat merken dat je belang hecht aan een goede balans tussen werk en privéleven. Zeg bijvoorbeeld: "Ik probeer niet te werken tijdens mijn vakantie. Maar voordat ik op vakantie vertrek, zorg ik ervoor dat alle lopende zaken zijn afgewerkt of dat mijn collega's gebrieft zijn. En ik geef ook altijd mijn gsm-nummer aan mijn leidinggevende zodat hij/zij me kan bereiken als er iets dringend zou zijn."

4. Waar zie je jezelf over vijf jaar?

De valstrik: Bedrijven investeren niet graag in de opleiding van werknemers die niet van plan zijn lang te blijven. Alhoewel mensen vandaag veel vaker veranderen van job dan pakweg dertig jaar geleden, wil je geen twijfel zaaien bij je potentiële werkgever.

Het beste antwoord: Laat blijken dat je ambitie hebt en wilt blijven groeien in jouw functie. Zeg dat je op de hoogte wilt blijven van wat er leeft binnen jouw sector en dat je nieuwe vaardigheden wilt ontwikkelen. Werkgevers houden van mensen die ondernemend zijn en bereid zijn tot bijleren. 

5. Vertel eens iets over je droomjob

De valstrik: Passie voor de job is erg belangrijk om te slagen. Met deze vraag wil de recruiter uitzoeken hoe gemotiveerd je bent om déze specifieke job te krijgen.

Het beste antwoord: Als de job waarvoor je solliciteert echt jouw droomjob lijkt, zeg dat dan gewoon eerlijk. Als jouw droomjob mijlenver af ligt van deze functie, verzwijg het dan wijselijk. Geef een tactisch antwoord, bijvoorbeeld: "Ik ben niet zo'n dromer. Ik vind het belangrijk werk te hebben dat ik graag doe en deze job sluit daar goed bij aan. Ik ben ervan overtuigd dat deze baan de juiste keuze is voor mijn carrière."